De vrije kamer: Verbindingen leggen

Het vinden van vernieuwde partnerships is een belangrijk thema in de ontwikkeling van gemeentes, overige overheden en samenwerkende (maatschappelijke) partijen en niet op de laatste plaats: burgerinitiatieven. Het is helder, de overheid is voor het realiseren van haar doelstellingen in steeds belangrijker mate afhankelijk van anderen.
De tijd dat de overheid bepaalde wat de ander zou moeten doen ligt ver achter ons. De overheid is één van de spelers geworden op een veld waarop velen actief zijn. En waarin anderen ook de regie nemen. Hoe ga je om met deze nieuwe verbindingen? Hoe laat je oude systemen los?

De vrije kamer is een pilot

Hoe kom je in open contact met de partners in het veld? Hoe slagen we erin om gezamenlijk probleemstellingen of uitdagingen te formuleren? Hoe leren we elkaars taal kennen, begrijpen we wat de ander werkelijk bedoelt? Hoe ga je om met de eigen rol en je eigen organisatie, daar waar je in partnership wellicht meer bewegingsruimte nodig hebt? Hoe vinden we nieuwe oplossingen voor de uitdagingen in stad en regio?

Elke organisatie heeft ‘blinde vlekken’. Dit zijn vaak kansen voor hernieuwde samenwerking. De vindtocht naar deze kansen is essentieel voor de start van veranderingen die nodig zijn in ons gezamenlijk handelen, in onze samenleving en in het bedrijfsleven. De vrije kamer is een fysieke en virtuele ruimte om dit te onderzoeken.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s