Waarom de vrije kamer?

Een Almeerse ruimte voor mensen die mèt elkaar iets voor elkaar willen krijgen, dat is de Vrije Kamer. Er is in Almere geen gebrek aan goede ideeën maar vanuit bestaande structuren lukt het niet altijd om van woorden naar daden te komen. Vandaar de Vrije Kamer.

De Vrije Kamer is een tijdje geleden ontstaan toen 25 mensen, sommige vanuit verschillende organisaties, opnieuw tot het inzicht kwamen dat ze iets wezenlijks met elkaar delen: de wens om door inzet van hun kennis, netwerk en geestdrift rechtstreeks iets voor de stad te betekenen. In de eerste plaats als betrokken Almeerder en pas daarna vanuit de functie die ze vervullen.

De Vrije Kamer biedt ruimte aan mensen met een goed idee dat het belang van een individu of een kleine groep overstijgt. De nadruk ligt op wat individuele mensen tot stand kunnen brengen. We geven ruimte aan spontaniteit, ontroesting, nieuwe verbinding en de inspiratie en aspiratie van personen.

De Vrije Kamer maakt verlangens, plezier en gedachten vrij. We willen werken vanuit vertrouwen en van daaruit samen dingen tot stand brengen. Iedereen die hier aan wil bijdragen is van harte welkom. Wie in de Vrije Kamer komt, vertegenwoordigt geen organisatie of structuur, maar handelt vanuit zijn persoonlijke kracht, zonder last of ruggespraak. Wat we delen, delen we ruimhartig. Wat je bijdraagt in de Vrije Kamer is van iedereen.

De Vrije Kamer is in de eerste plaats een ruimte in waar we fysiek samenwerking organiseren. Door met regelmaat een inloopbijeenkomst te houden volgens het principe van de ‘open space’.

Maar: de Vrije Kamer bestaat ook los van plaats en tijd. Via de website en LinkedIn brengen we een virtueel netwerk tot stand.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s